top of page

lør. 25. feb.

|

Frogner

Boklansering

Det er duket for en boklansering litt utenom det vanlige på Volapük når Hildi Bragason og Henrik Sælid på ny vil levendegjøre boken Askens lengsel. Gjennom poetens fremføring av et utvalg dikt, samtidig som flere bilder fra boken fremvises og kombineres med Sælids egenkomponerte musikk.

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Boklansering
Boklansering

Tid og sted

25. feb. 2023, 20:00

Frogner, Løvenskiolds gate 10, 0263 Oslo, Norge

Om arrangementet

Det er duket for en boklansering litt utenom det vanlige på Litteraturhuset når Hildi Bragason og Henrik Sælid på ny vil levendegjøre boken Askens lengsel. Gjennom poetens fremføring av et utvalg dikt, samtidig som flere bilder fra boken fremvises og kombineres med Sælids egen musikk, spesielt komponert for denne anledningen, vil publikum tas med inn i en multimodal opplevelse. Vi håper boken vil finne veien hjem til mennesker som søker berøring både gjennom og utover det estetiske.

I 2020 ga Henrik Sælid og Hildi Bragason ut boken Askens lengsel på Venus forlag. Boken fikk en trang fødsel da pandemien satte strenge restriksjoner for antall tillatte gjester på lanseringen på Caféteateret, samt en rekke regler for sosial distansering. På tross av omstendighetene ble halve opplaget solgt på lanseringen. Boken ble tatt inn i de fleste større bokhandlere og ble dessuten gjort stas på gjennom flere strålende omtaler som du kan lese noen utdrag fra under. Se hjemmesiden www.venusforlag.no for å lese omtalene i sin helhet.

Venus forlag har nå et nytt arrangement for alle de som ikke kunne komme da boken ble gitt ut, og for de som ønsker å ta del i en multimodal bokpresentasjon, hvor diktopplesning blir kombinert med musikk-komposisjoner og utvalgte bilder fra boka. Sælid og Bragason har tidligere hatt flere utstillinger, diktopplesninger og andre intermodale arrangementer med lyd, bilde og poesi, blant annet på Protestfestivalen på Munchmuseet i 2012. Bragason har deltatt med en rekke dikt i den skandinaviske retrogardistiske kulturbevegelse og medvirket i dens tidsskrift Aorta. Sælid har mottatt to internasjonale priser: The 4th Kochi International Triennal Exhibition of Prints i Japan ogThe 12th Space International Print Biennial i Sør-Korea.

Forfatteren vil fremføre dikt fra boken i kombinasjon med Sælids billedkunst og egenkomponerte musikk, som både går i dialog med og tilfører noe nytt til Bragasons tekster.

Anmeldelser av bokaDag og Tid 28. august 2020 omtalte Ronny Spaans et av diktene i Askens lengsel i spalten Diktet: «…for no er endelig dikta hennar kome ut i bokform – i samlinga Askens lengsel, der dikta hennar står saman med fascinerande tresnitt og målarstykke av kunstnaren Henrik Lunde Sælid.»

I Cogito 3-2020 anmelder Knut Arild Melbøe boken over tre sider og avslutter på denne måten: «På mange måter er diktene livsfriser, og i ´Tvilling´ som i mange andre av disse tekstene, er vi like mye på vei til livet som bort fra det. Ja, boken er en hjelp til å overvinne den ensidige dvelingen ved døden som synes å henge som stadig tyngre lodd på kulturen vår, der evig ungdom dyrkes og den uungåelige alderdommen gjemmes bort. I Askens lengsel fornemmer jeg at mange av diktene formidler underteksten: død hvor er din brodd? Det er derfor både en fortrøstningsfull og – om det ikke er sagt før – en vakker bok de to kunstnerne har skapt.»

På Retrogarde.org gir David Almer en anmeldelse av boka. Han kaller den et illustrert praktverk og beskriver diktene på følgende måte: «…Till sitt innehåll är det en lyrik som getts ett alltmer Eros-präglat uttryck fast med mystikens understömmar. Man igenkännar tonfall från Salomos högsang, men också av den påverkan östenifrån som varit en del av europeisk tradition sedan Goethes West-östlicher Divan… Symbolen blir til ett tingets innersta liv, medan tinget är symbolenes timliga förverkligande.»

Det er 10% rabatt på boken for publikum på Volapük. Overskudd av boksalget går til Leger uten grenser. 

Dele dette arrangementet

bottom of page