top of page

fre. 02. des.

|

Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, Norge

Boklansering på Litteraturhuset

Høsten 2020 ble boken Askens lengsel gitt ut på Venus forlag. Vi ønsker nå å gjenta suksessen som et åpent arrangement for alle de som ikke kunne komme og for de som ønsker å ta del i et nytt arrangement. Diktopplesning blir kombinert musikkkomposisjoner og utvalgte bilder fra boka. Velkommen!

Boklansering på Litteraturhuset
Boklansering på Litteraturhuset

Tid og sted

02. des. 2022, 19:00

Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, Norge

Om arrangementet

Det er duket for en boklansering litt utenom det vanlige på Litteraturhuset når Henrik Sælid og Hildi Bragason på ny vil levendegjøre boken Askens lengsel gjennom poetens fremføring av et utvalg dikt samtidig som flere bilder fra boken fremvises og kombineres med Sælids egen musikk spesielt komponert for denne anledningen. Vi håper boken vil finne veien hjem  til mennesker som søker berøring både i, men også utover det estetiske.

I 2020 ga Henrik Sælid og Hildi Bragason ut boken Askens lengsel på Venus forlag. Boken fikk en trang fødsel da pandemien satte strenge restriksjoner for antall tillatte gjester på lanseringen på Caféteateret samt en rekke regler for sosial distansering. På tross av omstendighetene ble halve opplaget solgt på lanseringen, boken ble tatt inn i de fleste større bokhandlere og ble dessuten gjort stas på gjennom flere strålende omtaler som du kan lese nedenfor. 

"(...) ett illustrerat praktverk, i samarbete med konstnären Henrik Lunde Sælid. Det rör sig om en foliant i storformat med 22 dikter och bilder växlande. Dikter innanför en symbolmättad tradition med likaså kompletterande målningar."

– David Almer. Les hele omtalen her: Retrogarde.org

"(...) no er endelig dikta hennar kome ut i bokform – i samlinga Askens lengsel, der dikta hennar står saman med fascinerande tresnitt og målarstykke av kunstnaren Henrik Lunde Sælid"

– Ronny Spaans. Les mer her i: DAG OG TID 

"(...) Ja boken er en hjelp til å overvinne den ensidige dvelingnen ved døden som synes å henge som stadig tyngre lodd på kulturen vår, dere evig ungdom dyrkes og den uungåelige alderdommen gjemmes bort. I Askens lengsel fornemmer jeg at mange av diktene formidler underteksten: død hvor er din brodd? Det er derfor både en fortrøstningsfull og - om det ikke er sagt før - vakker bok de to kunstnerne her har skapt.

– Knut Arild Melbøe (Cogito 3 - 2020)

Vi var også så heldige å få Håkan Sandell til å skrive forordet til boken, her er et lite utdrag:

"Redan när jag första gången för många år sedan i Oslos kulturliv sprang samman med Hildi Bragason så insisterade hon på att fortsätta en del av 1800-talets och den tidiga modernismens kvarlevande verkningsmedel av klang och rim («Tid kan regnes i morgenregn/ som løpende trinn mot gatestein»)... Till sitt innehåll är det en lyrik som getts ett alltmer Eros-präglat uttryck fast med mystikens underströmmar. Man igenkänner tonfall från Salomos högsång, men också av den påverkan österifrån som varit en del av europeisk tradition sedan Goethes West-östlicher Divan… Symbolen blir så till ett tingets innersta liv, medan tinget är symbolens timliga förverkligande... Likheten med Hildi Bragasons dikter ligger i att primärt se oss som en del av en mytisk väv, men vilken är äldre än våra ideologier och religioner. Allt i bilderna är långtifrån apokalyps, så som annars i storstadsmotiven, utan bildvärlden bär åtskilliga spår av spirande liv, skildrat med stor varsamhet och skira valörer. Världen skall blomstra på nytt (som i Völuspás skildring, på Idaslätten). Kärlekens tvillingaktiga igenkännande utgör en ytterligare utväg vidare, mot universell balans. Medan i vår mer omedelbara värld begreppet «Tid» ges en tankeväckande gestaltning i bilden med denna titel."

Det er 10% rabatt på boken ut desember. Inntektene fra boksalget går til Leger uten grenser.

Se også Litteraturhuset.no

Dele dette arrangementet

bottom of page